FAQ Kennelnamen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over kennelnamen.


Is het nodig om een kennelnaam aan te vragen als je een nest wilt fokken?

Een kennelnaam is niet nodig. Houd er wel rekening mee dat in dat geval de naam van de pup maar uit één woord mag bestaan. Dat woord mag niet bestaan uit een samenstelling van woorden die je normaal apart zou schrijven. In een nest mogen de namen bovendien niet dezelfde elementen bevatten.

 

Hoe vraag ik een kennelnaam aan?

Meer informatie over het aanvragen van een kennelnaam vind je op de pagina 'Aanvragen kennelnaam'.

 

Hoe moet een kennelnaam er uit zien?

Meer informatie over waar een kennelnaam aan moet voldoen vind je op de pagina 'Aanvragen kennelnaam'.

Let op dat je de kennelnaam goed spelt, zeker als je een naam in een vreemde taal in gedachten hebt. Laat de naam in dat geval controleren bij iemand die de vreemde taal goed beheerst. Als er een fout in de kennelnaam zit, doen wij daar niets aan. Wij gaan er vanuit dat je de naam zo aanvraagt zoals je hem wilt hebben. Een afwijkende schrijfwijze kan namelijk ook wel eens zo bedoeld zijn, als grapje of als variatie. Meer informatie over de voorwaarden voor kennelnamen vind je in het Kynologisch Reglement onder hoofdstuk III, titel 3.

 

Kan een kennelnaam op naam van twee mensen staan?

Ja, dat is mogelijk. Teken dan allebei de aanvraag. Jullie ontvangen allebei een factuur en moeten allebei het volledige tarief voor kennelnaamregistratie voldoen.

 

Hoe lang duurt het voordat ik over een kennelnaam kan beschikken?

Je kunt er van uit gaan dat als de procedure soepel verloopt en de kennelnaam direct goedgekeurd wordt, het vaak toch tenminste zes maanden duurt voordat je over de kennelnaam kunt beschikken. Blijkt een naam op bezwaren te stuiten, dan duurt het aanzienlijk langer. Stuur je aanvraag dus op tijd in, bij voorkeur minimaal één tot anderhalf jaar voordat je de kennelnaam daadwerkelijk wilt gebruiken. Wil je onnodige fouten voorkomen? Vraag dan een ‘oude rot’ eens of de namen die je bedacht hebt hem bekend voorkomen. Dat kan je teleurstelling en vertraging besparen.

 

Zie ook: