Databank Honden

Op Databank Honden kun je je hond(en), zowel rashond als niet-rashond, eenvoudig en goedkoop registreren!

 

Voor de actuele informatie over de nieuwe registratie zie de pagina 'Verplichte registratie fokker overheid' 


Klik op 'inlog MijnRvB account' in het menu links.

Via dit account kan u doorklikken naar de Databank Honden.

Het is in Nederland wettelijk verplicht om iedere geboren of geïmporteerde hond te registreren bij een officiële databank.

Een fokker moet de pups registreren voordat ze 8 weken oud zijn.
Gaat de pup naar een nieuw thuis, dan moet ook de pupeigenaar de pup binnen twee weken na aanschaf bij een databank registreren.
Alle geïmporteerde honden moeten binnen 2 weken door een dierenarts geregistreerd worden. Daarna kan een hond ook worden aangemeld voor de Terug Vind Service. 

Met de registratie kan de malafide hondenhandel en malafide hondenfokkerij makkelijker voorkomen worden.

Databank Honden is een officiële door de overheid aangewezen databank voor de verplichte registratie. Databank Honden is een initiatief van de Raad van Beheer, al meer dan 100 jaar de overkoepelende organisatie voor de registratie van alle rashonden in Nederland.

Terug Vind Service - je hond snel weer terug bij vermissing 

Als je je hond bij DatabankHonden.nl registreert, kun je gebruik maken van de Terug Vind Service. 
Met de Terug Vind Service kunnen hulpdiensten zoals de dierenarts, de dierenambulance of het asiel via het chipnummer van je hond de contactgegevens van jou als eigenaar direct en 24 uur per dag online opvragen.

Is je hond vermist dan kun je dat in het systeem melden. De melding van vermissing betekent echter niet dat er actief naar je hond wordt gezocht. Meld de vermissing via www.mijndieriszoek.nl - een service van de Dierenbescherming - en/of via www.amivedi.nl. Neem ook contact op met het plaatselijke dierenasiel en de dierenambulance zodat zij op de hoogte zijn van de vermissing.

 

Log hier in of registreer nu je hond op Databank Honden!