Puppycursus met je hond

Natuurlijk kun je in een boek lezen hoe je een pup moet opvoeden, maar het is veel leuker om naar een puppycursus of puppytraining te gaan. Bovendien heeft dat een aantal voordelen.


Kwaliteit van je instructeur

De Raad van Beheer vindt het belangrijk dat je als hondeneigenaar een cursus met je hond volgt bij een deskundige, gekwalificeerde instructeur. De Raad van Beheer heeft een betrouwbaar certificeringssysteem voor instructeurs. Met het certificeringssysteem zorgen we er voor dat iedere instructeur een gedegen, geaccrediteerde opleiding heeft gevolgd en goed geïnformeerd blijft door het volgen van verplichte nascholing. 
Je kunt er als hondeneigenaar dan op vertrouwen dat je samen met je hond in goede en deskundige handen bent bij een door de Raad van Beheer benoemd Kynologisch Instructeur.

 

Meer informatie lees je op de pagina 'kwaliteit van je instructeur' en 'hoe vind ik een kynologisch instructeur'.

Waarom een puppycursus volgen?

Tijdens een puppycursus kan je hondje kennismaken met pups van andere rassen: een Bouvier-pup is nu eenmaal groter en "lomper" dan een Pekingees-pup. Op deze manier leren de honden met elkaar omgaan zonder dat er onbedoeld de brute kracht van volwassen honden aan te pas komt. Daarnaast kun je op de puppycursus met andere eigenaren ervaringen uitwisselen.

Op de puppycursus leer je hoe je spelenderwijs het jonge hondje een aantal basisvaardigheden kunt bijbrengen zoals zitten, liggen, komen, netjes meelopen zonder te trekken en tandjes laten zien.pup bal
Verder kun je op de puppycursus of puppytraining alle vragen stellen die in de loop van de eerste weken bij je opkomen. Van dingen over de voeding, zindelijk maken, vernielzuchtig gedrag, alleen laten tot aan hoe lang de jonge hond per dag uitgelaten mag worden.

Samen met de instructeur kun je vroegtijdig gedrag onderkennen dat later tot problemen zou kunnen leiden en dit met zachte hand in goede banen leiden.


Waar kan ik een puppycursus volgen?

We adviseren om altijd een puppycursus te volgen. Je hond komt dan met andere pups in aanraking en het helpt jou bij de opvoeding van je pup. Je kunt hiervoor o.a. terecht bij een kynologenclub bij jou in de buurt.

Overzicht kynologenclubs/hondenscholen.

Ook bij andere hondenscholen zijn door de Raad van Beheer benoemde Kynologisch Instructerus actief. Een overzicht van alle actieve Kynologisch Instructeurs en de clubs/scholen waar ze lesgeven vind je op de pagina 'hoe vind ik een kynologisch instructeur'

Vraag ook je fokker om meer informatie en advies over waar je een goede puppycursus kunt volgen als er geen kynologenclub in de buurt is.   

Socialisatie van je hond

Naast een puppycursus is tegelijkertijd ook een goede socialisatie van belang bij een pup. Lees daarvoor ook de pagina 'opvoeden van je hond' en vraag bij je puppycursus-instructeur van de kynologenclub / hondenschool om advies.

Alle tijd en aandacht die je in de eerste beginperiode aan hem besteedt, verdien je daarna dubbel en dwars terug. Gemiste kansen tijdens deze periode kun je later niet meer inhalen.

 

Folder puppycursus 

We hebben alle informatie overzichtelijk gemaakt in de folder puppycursus. 

Deze kun je hier online downloaden en versturen of je kunt een gedrukte versie(s) opvragen voor je pupkopers. Stuur een mail naar info@raadvanbeheer.nl met je postadres en het aantal folders puppycursus dat je nodig hebt. 

 

Folder puppycursus